Alle daken hadden extra zorg nodig omdat ze er zonder uitzondering allemaal zo uitzagen :

Als voorbeeld : een stuk dak aan de straatkant. Volledig strippen, balken vervangen die slecht zijn, herstellen waar mogelijk en vooral zo voorzichtig mogelijk omgaan met de oude pannen. Van dit stuk dak bleven er veel te weinig nog bruikbare pannen over. De oude pannen sluiten echter op geen enkel nieuwe versie aan, dus was het meteen pannen voor heel het vlak opnieuw bestellen. De rest van de oude pannen hebben kunnen dienen als aanvulling bij de herstelling van de andere stukken van het dak. Leuk detail : het dakje van de oude lavoir is in net diezelfde pannen. Dat geeft achteraan een heel mooi samenspel van de daken.

Wanneer het halve dak ingestort is, dan moet ingrijpender gewerkt worden. Creatief zijn en zo goedkoop mogelijk een snelle oplossing zoeken want de werken moeten vooruit of er stort nog meer in.

De daken kregen een onderdak om het vocht buiten te houden, panlatten om de dakpannen opnieuw te steunen zoals het hoort en zo netjes een gesloten dak te maken. Wie creatief denkt heeft geen dure liften nodig .... met extra krachtige armen liep alles van een leien dakje, sorry pannen dakje.

Het dak van de ingestorte bijbouw achteraan kreeg een Ide-dak en werd daardoor tegelijkertijd geïsoleerd en waterdicht. De muur er onder werd volledig terug op gemetst. Na enkele jaren zie je het verschil tussen de nieuwe pannen en dit dak haast niet meer. Knap materiaal.

Tous Les Articles
×

Vous y êtes presque...

Nous venons de vous envoyer un e-mail. Veuillez cliquer sur le lien contenu dans l'e-mail pour confirmer votre abonnement !

OK