Revenir au site

(ver)bouwen 1.

de start

Bouwen kan volgens een strak uitgekiend plan verlopen, maar bij verbouwen blijkt het telkens weer een organisch proces te zijn. Elke ruimte in het pand heeft zo haar eigen geschiedenis en verplicht je tot herdenken, creatieve oplossingen zoeken en een open geest hebben.

Bij de aankoop van de woning in 2012 was het pand volgens de makelaar "un petit projet" maar de erg cynische blik erbij toonde zijn medelijden voor die gekken Belgen die een krot kochten dat al meer dan 10 jaar leeg stond. Delen waren voordien al ongebruikt en stukken waren al ingestort. Die "Twee Belgen" begonnen echter vol goede moed en met tonnen idealistische ideeën.

Leegmaken was de eerste opdracht. De woning was met heel haar hebben en houden blijven staan, het bestek en het bord van het laatste ontbijt van 10 jaar geleden stond nog op de tafel, de boterhammen en beleg daarentegen waren al opgegeten door de nieuwe bewoners ... muizen, katten, vogels, ... en meerdere knaagdieren die ik niet noodzakelijk wens te kennen. De koelkast stond nog vol en alle kasten, ook die die op de grond gevallen waren, waren nog goed voorzien van blikken en kartonnen dozen, bokalen en flessen . De afwas lag op de grond want de metaaljagers in het huis hadden onder andere de wasbak en kranen losgebroken uit de muren en kasten. De boilers en het loodzware gietijzeren bad waren blijkbaar te hoog gegrepen voor hun kracht. De laatste bewoner had haar houtstapel in de oude caféruimte van het pand gestapeld, want achter de volgende deur op weg naar de tuin was alles ingestort en niet meer toegankelijk .....

Tous Les Articles
×

Vous y êtes presque...

Nous venons de vous envoyer un e-mail. Veuillez cliquer sur le lien contenu dans l'e-mail pour confirmer votre abonnement !

OK