Na jaren leegstand, een gebroken venster en het luik half open hadden er zich al enkele dag- en nachtdieren genesteld in de slaapkamer. Zoals in elke kamer in het huis stond alles in het algemeen genomen nog op zijn plaats, maar ook hier weer danig verstoord door occasionele gebruikers. Ik wil er niet aan denken waar dit huis allemaal voor gediend heeft in de loop der jaren. ... "leeghalen die handel" hoor ik iemand zeggen ?

Het is maar een woord. Schoonzus en schoonbroer met Alain haalden hier ook alles leeg (ik zat toen in een luxe hotel in Keulen voor de meubelbeurs ..) en meteen ook maar het raam er uit halen, dat deugde toch niet meer. De oude schouw was maar een planken constructie, dus nu ze toch bezig zijn...

"Open Raam Dag" met zicht op de Lavoir.

Nieuw raam er in, alles schoonmaken (in de mate van het mogelijke), aanwezige kleerkast herbruiken, bed vervangen en dit werd voor de eerste jaren onze slaapkamer. In de winter kwam er een klein elektrisch vuurtje bij en omdat ook dat de kilte niet uit het bed kreeg toen we elke keer toe kwamen 's avonds laat ... kwam er nog een elektrisch dekentje dat de vochtige kou uit het bed joeg. Een mens leert met alles leven op den duur..

Naast de kamer, in het halletje dat naar de zolder leidt, kwam de voorlopige badkamer / waskamer / keuken. Omdat er soms een muur staat waar wij een deurgat zagen, bleven we blind voor het werk en op Michelangelo-wijze gingen we op zoek naar die deur in de muur ... et voila een deurgat.

Later wordt de inrichting aangevuld door een gekregen keuken, of zoals in het Kortrijks gezegd wordt een keuken van "merci madam".

In deze ruimte staat nu een muur met links nog steeds de gang naar de zolder en rechts de badkamer van de kamer.

Alles werd herschikt want het hoofdeind stond voor de nieuwe deuropening. Schoenrekjes zijn overal een must ... een hakje dragen kan immers ook te midden van stof, zaagsel en betonblokken ... once a lady ...

En vandaag dan ? Hoe ziet het er nu uit hoor ik u denken ?

We vonden op zolder enkel uniek rollen oud Engels behangpapier en het bleek net voldoende voor die kamer. Mijn zus bracht een perfect passende lamp mee et voila die groezelige rommelhoop die omgevormd werd tot de "rozenkamer" of de "bloemekeskamer", is ondertussen "Lavoir" gedoopt. Het kleine blauwe schilderijtje hing verweesd in een ander deel van het huis en hebben we hier gehangen omdat het past qua sfeer en kleur. Het hoofdbord was eigenlijk één van de deuren in de gang. De schuifdeur is de draaideur die er hing, maar herwerkt. De deur naar de badkamer is één van de mooie eiken deuren die we kregen, afkomstig uit een statig Vlaams herenhuis dat ze niet meer nodig had.

Op naar de volgende kamer ...

Tous Les Articles
×

Vous y êtes presque...

Nous venons de vous envoyer un e-mail. Veuillez cliquer sur le lien contenu dans l'e-mail pour confirmer votre abonnement !

OK